A 2009-es adóévtől kezdve a Balotaszállási Polgárőr Egyesület számára is lehetőség nyílik az adó 1%-nak fogadására.

Kérjük támogassa adója 1%-val a Polgárőrséget.

A felajánlott összegek felhasználásával szeretnénk minél többet járőrözni, minél többet jelen lenni az utcákon, a külterületi tanyákon, hogy ne adjunk esélyt a bűnözőknek.

Kérjük, tiszteljenek meg bennünket bizalmukkal, hogy közösen, együtt tenni tudjunk saját községünk lakósságának biztonságáért.

Az adóbevallásnál a következő adatok feltüntetésére lesz szüksége:

Támogatott szervezet: Balotaszállási Polgárőr Egyesület

Adószám: 19550266-1-03

Köszönjük, hogy Ön is fontosnak tartja önzetlen munkánkat! 

Kutatás

A Balotaszállási Polgárőrök 10 fővel a rendőrség kérésére eltűnt személy keresésében vettek rész 2015.06.14-én éjjel a hatalmas viharban, valamint 15-én a délelőtti órákban.11 órakor a keresett személy előtalálva.

Polgárőr továbbképzés


Balotaszállási Polgárőr Egyesület 2014. 11. 22-én megtartotta éves továbbképzését. A képzésen jelen volt Rácz Róbert r. alezredes Kelebia HRK vezetője, illetőleg a balotaszállási körzeti megbízottak. A képzés keretében számos polgárőrnek emléklapok átadására került sor az 5 éves polgárőr szolgálatukért!
Szemétgyűjtési akció

 

A Balotaszállási Polgárőr Egyesület és a Balotaszállási Táltos Iskola a Föld napja alkalmából közösen szemétgyűjtési akciót szerveztek, melyet 2012. 04. 23-án hajtottak végre. Az alsó tagozatosok a község belterületén, a felsősök pedig Balotaszálláson kívül szedték össze a szemetet. Az akcióról képek a galériában.

 

 

Polgárőr közgyűlés

2011. 11. 05-én 16 órai kezdettel a Balotaszállási Polgárőr Egyesület megtartotta soron következő közgyűlését. A közgyűlés napirendi pontjai között szerepelt a polgárőr törvény módosításának, valamint az egyesület gazdasági helyzetének ismertetése a polgárőrökkel.

Az rendezvényen részt vett Rácz Róbert r. alezredes a Kelebia Határrendészeti Kirendeltség vezetője, Szabó Mihály a megyei közgyűlés elnöke, valamint Huszta István polgármester úr is. A rendezvényt vacsora, és baráti beszélgetés zárta.  

 

III. Balotaszállási Polgárőr Nap

 

Idén harmadik alkalommal rendezték meg Szent László nap alkalmából Balotaszálláson a Polgárőr Napot.

Az időjárás nem nagyon kedvezett a hétvégén megtartott balotaszállási  polgárőr napnak, de a szeles idő ellenére sokakat vonzott a rendezvény. Az odalátogatók változatos programokon vehettek részt. Volt kötélhúzás, kerékpárverseny, légvár, trambulin, palacsinta sütés, illetve kézműves sátor. Fegyverzet, illetve kábítószer kereső kutyás bemutatót tartott a Kelebia HRK, a Halasi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési sátrat állított fel, illetve a falu testvértelepülése, Adorján Önkéntes Tűzoltó egyesülete mutatott be egy szabványos önkéntes tűzoltói öltözetet. 


A gyerekek a Kiskunhalasi Tűzoltóság jóvoltából beülhettek egy tűzoltóautóba is. A programot tovább színesítette a főzőverseny, ami külön díjazásra került. A Balotaszállási Polgárőr Egyesület jóvoltából mindenki megebédelhetett.


Polgárőr Közgyűlés Balotaszálláson

A Balotaszállási Polgárőr Egyesület 2011.03.26-án tartotta éves közgyűlését, melyen a napirendi pontoknak megfelelően az elnökség beszámolója, a gazdasági, közhasznúsági beszámolók és a bizottságok beszámolói hangzottak el, melyeket a közgyűlés a következő évi munkatervvel és költségvetési tervvel együtt elfogadott.

A közgyűlésen részt vettek az együttműködő szervezetek vezetői, képviselői és külön megtisztelték rendezvényünket a szerbiai Adorján község Önkéntes Tűzoltó Egyesület Titkár Asszonya - Bicskei Ibolya - által vezetett küldöttség is.  

  Adorjáni Tűzoltó Egyesület

 2011.02.05-én tartotta a szerbiai Adorján testvér település Tűzoltó Egyesülete az éves közgyűlését, melynek keretében Együttműködési megállapodás aláírására került sor. Az együttműködési megállapodást a Polgárőrség részéről Csorba Sándor elnök, a Tűzoltóság részéről Gajda Endre elnök.


A Balotaszállási Polgárőr Egyesület és az Adorjáni Tűzoltó Egyesület  vállalta, hogy a határon túli kapcsolatokat ápolják, mint a szakma, mint kultúra  terén, kölcsönösen részt vesznek egymás rendezvényein, megismerik és népszerűsítik egymás munkáját. 

BKM-i Polgárőr Nap

Részt vettünk 2015.06.27-én "Szent László a Polgárőrök védőszentje" a BKM-i Polgárőrnapon Dunafalván, ahol 4 fő vette át az elismerést, Fúrós Ferenc polgárőr a "Polgárőr Érdemkereszt "  Ezüst fokozatát Dr.Túrós András Országos elnöktől.  Denczinger Balázsné,Vágó Gábor és Fúrós Zsolt polgárőrök pedig Huszta István Balotaszállás Község Polgármesterétől az Önkormányzat és az Egyesület közös tárgyjutalmát. Ezen kívül még 6 fő részesült a Kiváló Polgárőr tevékenységért elismerésbe, akik távollétük miatt az Egyesületnél vették át az emléktárgyakat.


A rendezvény színvonalát csak dicsérni lehet, komphajó kiránduláson is ott voltunk, valamint a benevezett főzőversenyen a csapatmunkával összehozott vaddisznó pörkölt az I.helyezett lett !!


Gratulálok a rendezvény előkészítőinek, Dunafalva község vezetőinek,polgárőreinek, az elismerésben részesülteknek és köszönet mindenkinek aki részt vett ezen a csodálatos Polgárőrnapon!

Országos Polgárőr Nap

A balotaszállási Polgárőrök 8 fővel részt vettek az Országos Polgárőrnapon 2015.06.20-án Komló-Sikondán.

 

Szakmai látogatás Kelebia HRK-n


A Balotaszállási Polgárőr Egyesület évek óta kiváló kapcsolatban van a Kelebia Határrendészeti Kirendeltséggel. Rendszeres kapcsolattartás, közös szolgálatok a jellemzőek, mivel a Polgárőrök tevékenysége a Határrendészeti Kirendeltség mélységi területén valósul meg. 
Polgárőr feladataik kiegészülnek a migráció kezelésének segítésével, amit eredményesen végeznek. Évek óta rendszeresek a jelzések idegen személyek megjelenése esetén.

A feladat hatékonyabb segítése érdekében a Polgárőrök -14 fővel- szakmai látogatást tettek 2014.június 21-én a Kelebia HRK-n, ahol, oktatással egybekötött gyakorlati felkészítésen vettek rész. Betekintést nyertek a migrációval kapcsolatos munkába, a zöldhatár őrizetébe és a határforgalom ellenőrzésébe,  melyet egy közös ebéddel zártak! 
Közös szakmai és kulturális találkozó!

a „Nemzeti összetartozás jegyében”

A Balotaszállási Polgárőr Egyesület meghívásának eleget téve Balotaszállásra érkezett Vajdasági Adorján település Önkéntes Tüzoltó Egyesület küldöttsége 11 fővel Pilisi Zoltán az Egyesület Elnökének vezetésével. A Vendégeket 9 fővel a Polgárőr Egyesület elnöksége és tagjai fogadták, akik közös szakmai és kulturális rendezvényen vettek részt.

Az elmúlt év júniusában a Balotaszállási Polgárőr Egyesület fennállásának ötéves és testvéregyesületünk a szerbiai Adorjáni Önkéntes Tűzoltó Egyesület századik jubileuma alkalmából, közös kulturális és szakmai rendezvénysorozatot indított el a „nemzeti összetartozás” jegyében.

A „Közösségeinkért határon innen és túl” program legutóbbi állomásaként 2013. február 23-án délelőtt a vajdasági egyesülettel közös szakmai látogatást tettünk a Kirendeltség Kiskunhalasi Állami Tűzoltóság objektumában. Az immáron Európai Uniós elvárásoknak megfelelően felszerelt egységnél kiváló lehetőség nyílt a tüzoltóság munkájának megismerésére, a modern technikai berendezések megtekintésére és a katasztrófavédelem területén tapasztalatcserére.

Délután folyamán a Balotaszállási Táltos Általános Iskola „Bemutatkozik az iskola” kulturális műsorát tekintettük meg. A tanulók magas színvonalú előadással örvendeztettek meg bennünket, amelyben idén is a népzenei hagyományőrzésé volt a főszerep.

„Te Szedd!” Hulladékgyűjtési Akció!

Az Országos Polgárőr Szövetség és a Vidékfejlesztési Minisztérium Környezetért Felelős Államtitkársága között létrejött feladatterv alapján komoly felkérést kapott az OPSZ, ezen belül is a megyei szövetségek és a Polgárőr Egyesületünk is a „Te Szedd” Országos Hulladékgyűjtési akcióra, melyben a Polgárőrség fő résztvevőként és kiváló szervezőként szerepelt.

A „Te Szedd 2012” hulladék gyűjtési akció napja 2012.június 2.-a szombat volt.

Balotaszállás község földrajzi elhelyezkedésén belül került sor a fent jelzett időpontban a „Te Szedd – Összefogás a tiszta Magyarországért!” elnevezésű országos hulladék gyűjtési akcióban a település Önkormányzata és a Civil szervezetek - Vadásztársaság, Ifjúsági Klub, Nyugdíjas Klub, Asszonykórus, Göblyök Öntevékeny Kör és a Balotaszállási Polgárőr Egyesület - összefogásával.

Az akció 09.00 órakor kezdődött, 57 fő vett rész 60 zsák hulladék lett összegyűjtve a mintegy 7 000 ha területen lévő utak mentén és illegális szemétlerakó helyeken.

A Balotaszállás Község Önkormányzata és a Civil Szervezetek példaértékű összefogásával és munkájával nagyban hozzájárult a tiszta Magyarország helyi megvalósulásához!

 

Lakossági bejelentés alapján fogtak határsértőket


2010. április 24-én reggel egy balotaszállási lakos értesítette K. Lajos polgárőrt, hogy két idegen személyt látott a faluban. Miután pontos személyleírást adott a bejelentő, K. Lajos 08 óra 45 perckor a balotaszállási vasútállomáson feltartóztatta őket és átadta az illetékes rendőri szervnek. Az Afganisztánból származó határsértők illegálisan érkeztek a Magyar Köztársaság területére, feltehetően Szerbiából.Kerékpárverseny 2010

 

2010. 10. 29-én kerékpáros ügyességi versenynek adott otthont a Balotaszállási Táltos Általános Iskola! A tudásukat a felsősök és az alsósok egyaránt összemérhették. A vártnál több jelentkező volt, és ez biztosította az izgalmas versenyt. A végén az első három helyezett értékes könyvet kapott, de a többieknek sem maradt el a jutalom.

.


Polgárőrnap Balotaszálláson

 

A borongós idő ellenére 2010. június 26-án második alkalommal került megrendezésre Balotaszálláson a Polgárőrnap.  Színes program várta az odalátogató fiatalokat és idősebbeket egyaránt. A Mentőszolgálat és a Tűzoltóság bemutatója betekintést nyújtott a baleseti segítségnyújtásba. A rendőrség is számos bemutatóval várta az érdeklődőket. A rendezvényen a helyi Körzeti Megbízottak bűnemgelőzési és ifjúságvédelmi -, a Bácska Bevetési Osztály fegyverzeti bemutatót tartott, illetve a Kelebiai Határrendészeti Kirendeltség a drogkereső kutyák mindennapi munkájával ismertette meg az érdeklődőket. A gyermekeket ingyen fagylalt és palacsinta, trambulin, illetve légvár várta. A felnőttek számára főzőverseny volt, amelyre a tavalyinál többen jelentkeztek. A  gyermekek kerékpárversenyen mérhették össze tudásukat már óvodás kortól: ügyességi és közlekedésbiztonsági ismereteket igénylő feladatokat is meg kellett oldaniuk. A jóízű ebédet követően számos polgárőr kiemelkedő teljesítményéért jutalomban részesült. A kora esti órákban a helyi Közösségi Színtér előadásai szórakoztatták tovább az odalátogatókat.